Bronse i NM-lag

13 lag stilte til start under Lag NM i Drammen 18. og 19. september. Helios og jeg red på Ellingsruds 1. lag sammen med Stine Gøtesen/ Worsteiner, Tove Skjeldal/ Mister og Erik Sommer/ Hatchet. Ellingsruds 2. lag besto av Rebecca Jønsberg/ O.P. Andersson, Jeanne von Barner/ Zalvador Dali, Anne Devold/ Ronald og Monica Andersen/ Basse.

På lørdagen var det svært varierende vær med sol, regn, overskyet, storm og vind om hverandre. Våre ryttere fikk ikke det verste været, selv om ett par av oss ble nokså våte. Mister var først ut på mitt lag. Dessverre ble det noen feil og litt urytme her og der pga spenning. Hatchet gikk bedre, men også han fikk litt hopp og sprett. Helios gikk ganske bra, men var litt seig og sto imot litt. Det ble imidlertid ingen reelle feil og vi fikk 66,9% og en 6. plass i klassen. Worsteiner gikk et bra program, men var sprek og på hugget – så Stine hadde hendene fulle med å hindre at han eksploderte. De fikk imidlertid over 67% og ble nr 2 i St. George’en. 1. laget havnet på en knepen sølvplass etter lørdagen – tett fulgt av Bærum og Tanum, begge under 1 % bak. Follo lå klart i teten 10% foran resten.

Søndagen var været nydelig og det var duket for gode prestasjoner. Mister var først ute på 1. laget og gikk langt bedre enn lørdagen, særlig i galoppen. Dessverre gjorde det ikke utslag i prosenten, noe som var litt skuffende. Hatchet gikk bra helt til tre øvelser gjensto. Da begynte piloten å lure på hvor han skulle og misforståelse oppsto. Dessverre gikk det ut over hele tre øvelser og selvsagt også prosenten. Helios gikk mye bedre søndag. Han var mye kvikkere og ivrig etter å gå. Det ble ingen feil i det programmet heller, og det var derfor skuffende at prosenten ikke ble høyere enn 66,1%. Det holdt til en 7. plass individuelt i klassen. Worsteiner var sprek også søndagen og fikk et par feil som følge av det. De fikk allikevel litt over 67%, noe som sikret bronsemedaljen.

Ellingsruds 2. lag endte på en 10. plass totalt. Jeanne og Zalvador gjorde det best på det laget, men fine ritt til litt over 63% begge dagene. Dessverre gikk ikke O.P.Andersson og Ronald på sitt beste i helgen. Basse leverte to jevne program uten store feil.

Fra venstre: Erik, Mette, Tove og Stine

Fra venstre: Erik, Mette, Tove og Stine

Mette Ono Njøten © 2010 - hipportalen.no