Satser mot neste år

Etter å ha oppnådd et brukbart resultat i Intermediare II og et heller dårlig resultat i Grand Prix under Oslo Horse Show i oktober, ble avgjørelsen tatt om at noe måtte gjøres. Helios, som hadde hatt noen uker på treningsleir i Sverige før OHS, ble kjørt tilbake igjen til Rose og Per på Gränsbo Stuteri i Skåne. Der har han vært i trening siden, mens jeg har vært nede og ridd noen ganger. Utviklingen er veldig bra, og piaffen og passasjen begynner å bli riktig bra – så det lover bra for neste sesong.

Faunus, Helios sin 4 årige lillebror, har også vært 5 uker i Sverige. Han er nå vel tilbake på Ellingsrud og går riktig bra. Oppholdet har gitt mer energi bakfra og bedre schwung i hesten. Alle øvelsene til 5 års klassene er på plass, så konkurrentene får legge seg i hardtrening.

Batistini har gått veldig bra hele høsten, etter 3 plassen i Breeder’s finalen. Han har jobbet med øvelsene til Prix St. George, og viser gode anlegg for piruetter, traversgalopp og serier. Planen for 2011 er å ri noen vanlige middels B-klasser på våren og deretter gå løs på lille runden.

Mette Ono Njøten © 2010 - hipportalen.no