Mine hester

Helios

Helios er en svensk varmblods vallak født i 2000. Han er opprettet hos Margaretha Olinsson i Skåne. Helios er etter Bolero (e. Bernstein) og under Pandora (e. Chirlon). Jeg kjøpte Helios av oppdretter da han var halvannet år, og han ble stående i Sverige til han var 3 ½ år. Etter det har han stått på Ellingsrud.

På 3 års testen i Sverige ble Helios beste spranghest i Åstorp, hvor han fikk 9 på kapasitet og 9 på teknikk. Som dressurhest ble han ikke spådd noen lysende fremtid verken som 3 åring eller som 4 åring. Som 4 åring fikk han tvert imot beskjed om at han ikke var særlig egnet som dressurhest. Dette er nå behørig motbevist! Helios deltok i unghest VM i Verden, Tyskland både som 5 og 6-åring med gode resultater. Han ble nr 3 i Norsk Breeder’s Trofe som 5 års og vant som 6 års. Han går i dag Grand Prix og har en rekke gode plasseringer nasjonalt og internasjonalt.

Batistini

Batistini er en svensk varmblods vallak født i 2004. Han er oppdrettet hos Ewa Johansson. Batistini er etter Bocelli (e. Don Schufro) og er under …. (e. Parant). Jeg kjøpet Batisini som 3 åring av oppdretter etter anbefaling fra Rose Mathisen og Per Runesson på Gränsbo Stuteri, hvor han var til innridning. Batistini står på Ellingsrud, i samme boks som sin ponni-kompis, Arabelle.

På 3 års testen i Sverige fikk Batistini nest høyeste poengsum, med 50 poeng, og blant annet fikk han 9 på trav og 9 på galopp. Som 4 åring ble Batistini nr 3 i finalen i Stall K’s 4 års cup. I Breeder’s finalen for 5 åringer i 2009 ble han nr 4. Batistini følger utviklingsskalaen, viser gode evner når det gjelder de vanskelige øvelsene, og han er klar for 6 års klassene i Breeder’s i 2010 og for MA i 2011. Batistini har allerede flere seiere og gode plasseringer både i Norge og Sverige.


Mette Ono Njøten © 2010 - hipportalen.no